Banner 980x90

Kuldīgas pašvaldība šajā gadā sporta pasākumiem atvēlējusi 7100 eiro, bet sporta biedrībām un sportistiem - 21 700 eiro

Rīga, 14.febr., LETA. Kuldīgas novada domes deputāti apstiprinājuši sadalījumu finansējuma saņemšanai šajā gadā sportistu, klubu un sporta pasākumu atbalstam, 25 sporta pasākumu norisei piešķirot 7100 eiro, bet 29 sporta biedrībām un sportistiem - 21 700 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Vislielāko atbalsta summu no sporta biedrībām ieguvis futbola klubs "Nikers" un florbola klubs "Kuldīga" - katrs pa 5000 eiro, kas skaidrojams ar lielajām izmaksām dalībai Latvijas pirmās līgas čempionātos.

Tikmēr no individuālajiem sportistiem 1000 eiro piešķirti pludmales volejbolistam Jānim Šmēdiņam un riteņbraucējam Kristam Neilandam, kuriem ir pamatotas cerības piedalīties 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

2200 eiro piešķirti naudas balvās par sportistu sasniegumiem 2018.gadā, savukārt 1500 eiro iedalīti neparedzētiem gadījumiem. Savukārt 4500 eiro atvēlēti jaunatnes sporta atbalstam, jo gaidāmajā vasarā Jelgavā norisināsies Latvijas Jaunatnes olimpiāde.

Pašvaldības mērķis ir finansiāli atbalstīt sporta pasākumus, klubus, biedrības, komandas un individuālos sportistus, kuri pārstāv Kuldīgas novadu, tādējādi veicinot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Tāpat, palīdzot finansiāli, iedzīvotāji tiek iesaistīti dažādos sporta pasākumos, kā arī Kuldīgas novada vārds tiek nests pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)