Banner 980x90

Kuldīgas pašvaldība: Ir sadzirdēti mūsu argumenti pret Kuldīgas slimnīcas iedalīšanu zemākā līmenī

Ventspils, 15.janv., LETA. Kuldīgas novada pašvaldība ir gandarīta, ka valdībā ir sadzirdēti tās argumenti pret Kuldīgas slimnīcas iedalīšanu zemākā slimnīcu aprūpes līmenī un Kuldīgas slimnīcā arī turpmāk saglabāsies visi līdzšinējie profili, aģentūrai LETA pauda Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam").

Kuldīgas slimnīcai nolemts saglabāt līdzšinējo līmeni, kaut arī sākotnēji to bija iecerēts iedalīt zemākā līmenī. Tas nozīmē, ka Kuldīgas slimnīcai tomēr saglabāsies visi septiņi profili, nevis atstās tikai trīs obligātos profilus. Salīdzinot Nacionālā veselības dienesta datus par attiecīgā līmeņa slimnīcām, ir redzams, ka Kuldīgas slimnīca ir otrajā, trešajā vietā pēc visiem rādītājiem.

"Tāpēc mums jau sākotnēji nebija saprotams plāns iedalīt Kuldīgas slimnīcu zemākā līmenī. Esam gandarīti, ka mūsu argumenti ir sadzirdēti," atzina Bērziņa. "Pieņemto dzemdību skaita ziņā pagājušajā gadā Kuldīgas slimnīca ir otrajā vietā Kurzemē aiz Liepājas," uzsvēra Bērziņa, skaidrojot, ka pērn Kuldīgas slimnīcā pasaulē nākuši 655 mazuļi, kas ir pēdējos gados lielākais jaundzimušo skaits. Nepazeminot esošo slimnīcas aprūpes līmeni, Kuldīgas slimnīcā kā trešā līmeņa slimnīcā saglabāsies septiņi obligātie profili, tostarp arī grūtniecības un dzemdību profils.

Šodien Kuldīgas pašvaldībā notika arī darba intervijas ar divu Kuldīgas slimnīcas valdes locekļu amatu pretendentiem. Par konkursa rezultātiem runāt vēl ir pāragri, jo plānots organizēt arī slimnīcas personāla tikšanos ar piemērotākajiem valdes locekļu pretendentiem, lai saņemtu darbinieku vērtējumu, piebilda pašvaldības vadītāja. Konkurss tika izsludināts, jo līdzšinējais slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis nolēmis amatu atstāt.

Jau ziņots, ka no veselības aprūpes sistēmas reformā iecerētajiem četriem slimnīcu aprūpes līmeņiem, Veselības ministrija (VM) vēlas pāriet uz pieciem, kā rezultātā Siguldā, Tukumā, Alūksnē un Preiļos slimnīcas līmenis paaugstināsies.

Sākotnēji noteikumu projektā tika norādīts, ka Kuldīgā, Gulbenē un Balvos slimnīcas līmenis pazemināsies, tomēr, kā aģentūrai LETA norādīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, pēc Ministru kabineta komitejas sēdes tika nolemts, ka šo slimnīcu līmeņi tomēr saglabāsies, un arī turpmāk šīs slimnīcas sniegs pakalpojumus septiņos obligātajos profilos, tostarp terapijā, hronisku pacientu aprūpē, ķirurģijā, neiroloģijā, ginekoloģijā, grūtniecībā un dzemdībās, kā arī pediatrijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)