Banner 980x90

Kuldīgas novadā notiks Peoniju dārza svētki

Ventspils, 1.jūn., LETA. Kuldīgas novada Pelču pagasta "Ziedoņos" piekto reizi notiks Peoniju dārza svētki, aģentūru LETA informēja stādaudzētavas "Ziedoņi" pārstāve Agnese Lapsiņa.

Svētki notiks 9.jūnijā un 10.jūnijā, kad neparasti karstā maija dēļ jau prognozējams peoniju pilnzieds. Peoniju dārza svētki turpināsies arī nākamajā nedēļas nogalē - 16. un 17.jūnijā. Svētku dienās dārzs būs atvērts apmeklētājiem no plkst.10 līdz 18.

Dārza svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot peoniju dārzu ar vairākiem simtiem šķirņu un iepazīt peonijas dažādos veidos. Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un interesentiem rādīs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties peoniju stādus un darbosies vasaras kafejnīca, kur varēs nobaudīt peoniju dzērienu, "Ziedoņos" audzētas zemenes un citus gardumus. Ikvienam interesentam būs iespēja pagatavot sejas skrubi ar peonijas sakni. Drukas darbnīca "DrukArt" piedāvās uz vietas izgatavot piemiņu - kartīti ar peonijām. Bērni varēs izgatavot savu peoniju radošajā darbnīcā. Par muzikālo atmosfēru 10.jūnijā plkst.12 rūpēsies vijolnieks Edgars Ziņģis, bet 16.jūnijā plkst.13 muzicēs ģitārists Aivars Konutis.

Peoniju dārzs "Ziedoņi" piedāvā apskatīt vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir vairāk nekā 200 šķirņu - gan lakstainās, gan krūmpeonijas. Peoniju kolekcija "Ziedoņos" izveidota 12 gadu laikā, un ik gadu kolekcija tiek papildināta ar izcilākajām šķirnēm un peoniju selekcijas jaunumiem no Eiropas un ASV. Jau piekto gadu peoniju ziedēšanas laikā visi puķu draugi tiek aicināti baudīt peoniju krāšņumu un daudzveidību svētku noskaņā. "Ziedoņos" ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs ar retu koku un krūmu stādījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)