Banner 980x90

Kuldīgas novadā ar policijas palīdzību centīsies izskaust ieradumu nemaksāt par atkritumu izvešanu

Rīga, 9.janv., LETA. Sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldības policiju SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" šajā gadā sola pievērst pastiprinātu uzmanību saimniecībām pilsētā un pagastos, kurām nav noslēgti līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

"Kuldīgas komunālie pakalpojumi" Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Kaspars Poriķis skaidroja, ka aizvien ir ļoti daudz iedzīvotāju, kuri savus atkritumus tā vietā, lai oficiāli nodotu, izmet uz citu cilvēku rēķina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju masīvu konteineros, kapsētu organisko atkritumu konteineros, pilsētā mazajās atkritumu urniņās pie ēkām un soliņiem, mežā, grāvjos un citviet.

Patlaban pašvaldības policijai ir iesniegts saraksts ar vairāk nekā 80 saimniecībām no Padures pagasta, kurām nav noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums. Kuldīgas novada pašvaldības policija ir apsolījusi, ka tiks izvērtēta katra no šīm saimniecībām un nepieciešamības gadījumā tiks uzlikts naudas sods.

Saraksti ar mājsaimniecībām, kuras nav noslēgušas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumu, tiek izstrādāti sadarbībā ar Kuldīgas novada 13 pagastu pārvadēm - Ēdoles, Īvandes, Gudenieku, Kabiles, Kurmāles, Laidu, Padures, Pelču, Rendas, Rumbas, Snēpeles, Turlavas un Vārmes.

Par sadzīves atkritumu radītāja vai īpašnieka nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā pienākas naudas sods fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 430 līdz 1400 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)