Banner 980x90

Kuldīgas Mārtiņsalas peldvietai piešķirts Zilais karogs

Rīga, 21.maijs, LETA. Kuldīgas peldvieta Mārtiņsalā desmito reizi pēc kārtas ieguvusi Zilā karoga peldvietas statusu, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Kārlis Komarovskis.

Mārtiņsalas peldvieta esot vienīgā Zilā karoga pludmale Latvijā pie upes. Zilo karogu Mārtiņsalas peldvietā pacels 31.maijā plkst.17.

Lai peldvieta iegūtu Zilo karogu, peldvietai jāatbilst 29 kritērijiem, kas iedalīti četrās kategorijās: vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un serviss, kā arī drošība. Zilā karoga statusa piešķiršana peldvietai notiek starptautiskā līmenī. Katra peldvieta, to skaitā arī Kuldīga, iegūst arī tūrisma ekosertifikātu.

Lai iegūtu Zilo karogu, pašvaldībai gadā jānodrošina piecas vides izglītības aktivitātes. Šogad tās būs pludmales sakopšanas talka, vides izglītības projekts "Koku pētniecība Ventas upes krastos", vides radošās aktivitātes un veselības diena pie ūdens Mārtiņsalā, vides izglītības projekts "Baltavots un Melnavots", kā arī velofestivāls "Eiropa. Kuldīga. Domā zaļi".

No 15.maija līdz 15.septembrim katru dienu no plkst.10 līdz 22 Mārtiņsalas peldvietā strādā glābējs, kurš rūpējas par iedzīvotāju drošību. Glābēju darbu pārrauga Kuldīgas novada Pašvaldības policija.

31.maijā Mārtiņsalā notiks svinīga Zilā karoga pacelšana, kā arī peldēšanas sezonas atklāšana. No plkst.17 līdz 20 ikviens interesents varēs piedalīties Veselības dienas pie ūdens rīkotāju piedāvātajās aktivitātēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)