Banner 980x90

Kuldīgas 2.vidusskolā noslēgusies telpu renovācijas pirmā kārta

Ventspils, 7.sept., LETA. Kuldīgas 2.vidusskolā noslēgušies telpu renovācijas pirmās kārtas būvdarbi, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Būvdarbi norisinājās gandrīz gadu. Skolas ēku kompleksā atjaunota un izbūvēta vēdināšanas sistēma un vājstrāvas tīkli, kā arī ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Tāpat uzlabota apsardzes un datortīklu sistēma un izbūvēta videonovērošana skolā un skolas teritorijā. Pirmajā stāvā pārbūvēta arī apkures sistēma, ūdensvads un kanalizācijas tīkli, atjaunojot sanitāros mezglus - skolēnu tualetes, sporta nodarbību ģērbtuves un dušas telpas. Pēc komunikāciju izbūves atjaunota pirmā stāva iekšējā apdare - grīdas un griesti, visas atjaunotās komunikācijas paslēpjot zem iekārtajām griestu sistēmām.

Ēkas renovācijas rezultātā skola papildus ieguvusi trīs jaunas telpas skolēnu atpūtas un zinātniskā procesa nodrošināšanai 125 kvadrātmetru platībā. Turpmāk skolēniem būs pieejama īpaši iekārtota garderobes telpa, bet pirmā stāva vestibilā darbosies informācijas centrs, ko skolēni varēs izmantot mācībām nepieciešamās informācijas iegūšanai, pētnieciskajam darbam un arī saturīgai laika pavadīšanai, piemēram, uzkavējoties tur līdz sabiedriskā transporta reisam.

Telpu pārbūve norisinājās Eiropas Savienības līdzfinansētā projektā "Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana". Būvdarbus par 885 127 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veica SIA "Vega 1".

Šovasar par pašvaldības līdzekļiem pārbūvēta arī Kuldīgas 2.vidusskolas ārējā kanalizācija. Būvdarbus veica SIA "Būvfirma INBUV", un tie izmaksāja 50 632 eiro bez PVN.

Daļa skolas telpu - mājturības kabineti un sporta nodarbību ģērbtuves - uz laiku līdz pārbūves otrās kārtas nodošanai ekspluatācijā nebūs pieejamas.

Nākamgad plānots turpināt uzlabot mācību vidi skolā. 2018.gada būvniecības sezonā iecerēts pabeigt iesāktos darbus ēkas otrajā un trešajā stāvā, ko iespējams veikt tikai laikā, kad mācības skolā nenotiek. Darbus paredzēts sākt šī mācību gada beigās un pabeigt līdz nākamā mācību gada sākumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)