Banner 980x90

Kuldīgā sākusies Jelgavas ielas posmu un L.Paegles ielas pārbūve

Rīga, 3.apr., LETA. Kuldīgā SIA "Saldus ceļinieks" sācis Jelgavas ielas posmu un L.Paegles ielas pārbūvi tam tērējot 4,5 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldība mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Pārbūves laikā autotransporta satiksmei būs slēgta L.Paegles iela no Dzirnavu ielas līdz Mucenieku un Jelgavas ielas krustojumam un divos Jelgavas ielas posmos: no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta līdz Mucenieku, Jelgavas un L.Paegles ielas krustojumam un no Graudu ielas krustojuma līdz Ganību ielai.

Tā kā pa Jelgavas ielu kursē sabiedriskais transports, tā maršrutā ieviestas izmaiņas - remontdarbu laikā no aprīļa otrās nedēļas sabiedriskais transports (maršruti Mežvalde - Priedaine un Virka - Pelči) apbrauks satiksmei slēgto Jelgavas ielas posmu pa Adatu, Sūru un Stacijas ielu, neapkalpojot pieturas pie Kuldīgas Centra vidusskolas, kultūras centra un jauniešu mājas, bet pietura Mucenieku ielā pie veikala "Maxima" būs pārcelta pie veikala "Rimi" pirms krustojuma ar Adatu ielu.

Apbraucot būvdarbu dēļ slēgtos ielu posmus, autovadītājiem jāvadās pēc uzstādītajām ceļazīmēm un satiksmes organizēšanas shēmas. Aktuālo informāciju par satiksmes slēgšanu un apbraukšanas maršrutiem var atrast mājaslapā "www.kuldiga.lv".

Šī satiksmes organizācijas shēma būs spēkā visu 2019.gadu. Tā var tikt precizēta atkarībā no būvdarbu gaitas.

Jau ziņots, ka 2018.gada oktobrī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols parakstīja līgumu par vairāku nozīmīgu Kuldīgas ielu posmu pārbūvi, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu "Kuldīgas pilsētas dienvidu daļas degradēto teritoriju infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai".

Tas paredz, ka būvdarbus veiks Leona Paegles ielas posmā no Raiņa ielas līdz Dzirnavu ielai, Mucenieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Jelgavas ielai, Skrundas ielas krustojumā ar Jelgavas ielu, Jelgavas ielas posmā no Mucenieku ielas līdz Ganību ielai un Graudu ielas posmā no Jelgavas ielas līdz Ganību ielas aplim.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir gandrīz 4,5 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 75% no projektam nepieciešamajiem līdzekļiem jeb 3,2 miljonus eiro nodrošinās ERAF, no valsts budžeta atvēlēti 326 000 eiro, bet pašvaldība ielu tīkla uzlabošanā ieguldīs gandrīz 850 000 eiro.

Plānots, ka būvdarbi norisināsies 15 mēnešus, neskaitot iespējamos tehnoloģiskos pārtraukumus. Būvdarbus "Saldus ceļinieks" veiks pēc SIA "Belss" izstrādāta būvprojekta, būvuzraudzību nodrošinās SIA "FIRMA L4".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)