Banner 980x90

Kuldīgā sakārtos Ventspils ielas posmu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kuldīgas novada pašvaldība īsteno projektu, kura ietvaros sakārtos Ventspils ielu no Grants līdz Gravas ielai, kā arī pārbūvēs Ventspils un Gravas ielas krustojumu. Darbus pabeigs septembrī. Remontdarbu laikā būs satiksmes ierobežojumi, tāpēc autobraucējiem jāseko izvietotajām norādēm.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Attīstības un projektu vadības nodaļas vadītāja Elīna Orna, 2015.gada rudenī SIA "Kuldīgas ūdens" realizēja šī projekta pirmo posmu t.i. "Ūdenssaimniecības attīstība Kuldīgas aglomerācijā, 2.kārta", un tagad ir nodrošināta centralizēta ūdens apgādes un sadzīves kanalizācija Ventspils ielā, kā arī daļēji atjaunots brauktuves laukakmens segums.

Šajā vasarā tiks īstenots projekta otrs posms, kurā paredzēts turpināt atjaunot brauktuves segumu, izbūvēt Ventspils un Gravas ielas krustojumu, atjaunot gājēju ietves, pabeigt labiekārtošanas darbus un izvietot labiekārtojuma elementus, izbūvēt apgaismojuma, telekomunikāciju, elektropārvades un lietus kanalizācijas tīklus. Projektā paredzēts ēkām atjaunot vai uzbūvēt jaunus pieguļošo ēku ieeju pakāpienus, remontēt ēku cokolus tajos posmos, kur ietves līmeņa pazemināšanas rezultātā palielināsies augstums starp ietves segumu un ēkas ieejas slieksni un tiks atsegta cokola neapmestā un nenokrāsotā daļa.

Projekta mērķis ir uzlabot satiksmes infrastruktūru, nodrošināt ielas galveno slodzi nesošo konstrukciju ilgizturību vismaz 30 gadus ar minimāliem ekspluatācijas izdevumiem, kā arī pilnveidot satiksmes drošību gājējiem un velosipēdistiem.

Būvdarbus saskaņā ar publisko iepirkumu procedūras rezultātiem veic SIA "A-Land", līguma summa 232 298,33 eiro. Būvuzraudzību nodrošina AS "Ceļu inženieri", Gatis Ozols un autoruzraudzību – SIA "Inženiertehniskie projekti", Gvido Rēķis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)