Banner 980x90

Kuldīgā prezentēs grāmatu par Daiļamatniecības vidusskolu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 26.augustā, plkst.16.00 Kuldīgas novada muzejā notiks grāmatas "Mākslinieku citadeles stāsti. Kuldīgas daiļamatniecības vidusskola" prezentācija, tikšanās ar izdevēju un autori Alisi Volansku, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada muzeja speciāliste darbā ar sabiedrību Zenta Mertena.

Grāmatā autore raksta par Kuldīgas daiļamatniecības vidusskolu, kas Kuldīgā darbojās no 1945. līdz 1952.gadam. "Tas ir pavisam neilgs periods, kas tomēr pavisam noteikti ietekmējis gan skolu dzīvi Kuldīgā, gan daudzu nākamo mākslinieku un daiļamatnieku dzīvi. Daudzi talantīgi mākslinieki savu ceļu mākslā bija sākuši tieši šajā skolā, un viņi visi ar siltām jūtām un lepnumu atcerējās skolotājus Jēkabu Bīni, Kārli Eglīti, Valteru Uztici un citus. Viņiem šī skola bija starts uz daudz augstākām virsotnēm, un pirmie, kas to ievēroja, bija šie skolotāji-leģendas," secina Mertena.

Grāmata ir nozīmīgs darbs, lai atcerētos Kuldīgas daiļamatniecības vidusskolu, kas atstājusi neizdzēšamas lappuses Kuldīgas vēsturē. Tā ir laika atstāts vēstījums, pieminot visus, kas mācīja un mācījās Kuldīgas daiļamatniecības vidusskolā, kļūstot par leģendām mūsu tautas vēsturē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)