Banner 980x90

Kuldīgā piešķir finansējumu biedrībām, kuru darbība saistīta ar kultūras jomu

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv

Ceturtdien, 25.februārī, notika Kuldīgas novada Domes sēde, kurā Dome lēma par finansējuma sadalījumu 2016.gadā novada kultūras pasākumiem, kā arī biedrību un nodibinājumu darbības atbalstam, kuru darbība saistīta ar kultūras jomu.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, Kuldīgas novadā aktīvi darbojas biedrības, kuru mērķis ir sekmēt demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanu, iesaistīt personas dažādu sabiedrībai nozīmīgu problēmu risināšanā. Biedrības aktīvi iesaistās ar kultūru, mākslu, jaunradi, tautas mākslu saistītu jautājumu risināšanā, palīdz iedzīvotājiem integrēties sabiedrībā. Biedrību līdzekļi galvenokārt veidojas no biedru naudām, tās piesaista līdzekļus arī no dažādiem fondiem, ziedojumiem un ESF līdzfinansētiem projektiem. Tomēr bez pašvaldības atbalsta biedrības nevar eksistēt un realizēt savus mērķus, līdzdarboties sabiedrības procesos, palīdzēt pašvaldības darbā un funkciju veikšanā, lēmumu izstrādes un pieņemšanas procesos. Gan biedrības, gan citas personas un to grupas aktīvi rīko dažādus kultūras pasākumus, kas bagātina novada kultūras dzīvi un piedāvā brīvā laika pavadīšanas iespējas iedzīvotājiem.

 

Lai sekmētu Kuldīgas novada kultūrvides veidošanos, kultūras vērtību saglabāšanu, attīstītu jaunradi, veicinātu iedzīvotāju brīvā laika organizēšanu un sabiedrības integrāciju, pērnā gada beigās pašvaldība izsludināja konkursu par Kuldīgas novada pašvaldības finansējuma saņemšanu 2016.gadā kultūras pasākumiem un biedrībām un nodibinājumiem, kuru darbība saistīta ar kultūras jomu.

Kopumā kultūras pasākumiem un biedrībām un nodibinājumiem, kuru darbība saistīta ar kultūras jomu, nolemts šogad piešķirt finansējumu 15 tūkstošu eiro apmērā no pašvaldības budžeta līdzekļiem. 25 dažādu pasākumu norisei gan Kuldīgā, gan novada pagastos atvēlēti 11 210 eiro, savukārt 9 biedrību un nodibinājumu darbības atbalstam atvēlēti 3790 eiro.

 

Atbalstīto projektu saraksts tiks publicēts pašvaldības mājas lapā www.kuldiga.lv un informatīvajā izdevumā "Kuldīgas novada Vēstis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)