Banner 980x90

Kuldīgā par 34 565 eiro atjaunota tēlnieces Līvijas Rezevskas izstāžu zāle

Rīga, 14.janv., LETA. Kuldīgā par 34 565 pabeigta tēlnieces Līvijas Rezevskas izstāžu zāles modernizācija, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Darbu gaitā modernizēta ekspozīcija par tēlnieces Līvijas Rezevskas dzīvi un radošo darbību, izmantojot Kuldīgas muzeja rīcībā esošo un izstāžu zālei nodoto materiālu kopumu.

Kosmētiski sakārtota izstāžu telpa, piemērojot to dažādu mākslas žanru vajadzībām, tā uzlabojot sniegto pakalpojumu kvalitāti un dažādojot pasākumu saturu. Lai to panāktu, bija nepieciešams salabot ēkas jumta segumu, pieslēgt ēku centrālajai siltumapgādei un pārkrāsot sienas. Lai padarītu telpas estētiski pievilcīgākas un uzlabotu apmeklētāju ērtības, nomainīts grīdas segums.

Lai labāk varētu eksponēt mākslas darbus, uzlabots apgaismojums. Lai varētu izveidot interaktīvo ekspozīciju par mākslinieci, ēkā ievilkts internets un vājstrāvas. Iegādāta arī nepieciešamā tehnika - skārienjūtīgais ekrāns un dators ar atbilstošu jaudu, programmatūru un ietilpību.

Izstāžu zāle savulaik izveidota, lai saglabātu tēlnieces Rezevskas atstāto kultūras un mākslas mantojumu. Tas ir ļoti plašs un daudzveidīgs - gan dažādos materiālos veidoti mākslas priekšmeti un tēlniecības darbi, gan ideju uzmetumi, skices, apraksti, dokumenti.

Materiālo kultūras mantojumu veido vairāk nekā 50 Rezevskas tēlniecības darbi dažādos materiālos - bronzā, porcelānā, šamotā, granītā. Nemateriālo kultūras mantojumu veido mākslinieces atstātie materiāli, dokumenti, stāsti un laikabiedru atmiņas par mākslinieces dzimtu, daiļradi, stāsti par Kuldīgu. Tāpat saglabājušies unikāli fotoattēli un videomateriāli, kas stāsta par mākslinieces daiļradi un radošo procesu.

Izstāžu zāle ir atvērta apmeklētājiem bez maksas. Gadā tiek rīkotas aptuveni astoņas izstādes, kuras apmeklē teju 2000 apmeklētāju, informēja pašvaldībā.

Rezevskas izstāžu zāles modernizācija bija iespējama, pateicoties Kuldīgas kultūras biedrības "Līvija" izstrādātajam projektu pieteikumam. No Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākumas "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" tika piesaistīti 27 000 eiro, bet Kuldīgas novada pašvaldības līdzfinansējums bija 7565 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)