Banner 980x90

Kuldīgā notiks velotūrisma konference

Ventspils, 26.maijs, LETA. Šodien Kuldīgā notiks pirmā nacionāla mēroga velotūrisma konference "Velotūrisms kā ilgtspējīgas attīstības instruments Latvijā. Tendences. Problēmas. Risinājumi", aģentūru LETA informēja Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītājs Artis Gustovskis.

Konference norisināsies dienu pirms nekomerciālā riteņbraukšanas pasākuma - Kuldīgas velofestivāla.

Konferences atklāšana notiks plkst.10 Kuldīgas kultūras centrā.

Kā akcentēja Gustovskis, šāda mēroga velotūrisma konference Latvijā tiks rīkota pirmo reizi, un tā paredzēta Latvijas tūrisma un riteņbraukšanas profesionāļiem, pašvaldību speciālistiem un velotūrisma entuziastiem, kuri diskutēs par velotūrisma attīstības iespējām, problēmām un risinājumiem Latvijā.

Konferencē uzstāsies dažādu nozaru speciālisti, lektori un uzņēmumu pārstāvji no visas Latvijas, kā arī Martins Akermans no Nīderlandes, kurš dalīsies ar Nīderlandes piemēriem velotūrisma un infrastruktūras attīstībā, tostarp par inovatīvo krustpunktu velosistēmu, kas joprojām ir jaunums Latvijā. Konferences laikā Kuldīgas novada naktsmītņu un ēdināšanas nozares uzņēmumiem tiks piešķirtas zīmes "Draudzīgs velosipēdistam".

Konferencē Vidzemes Augstskola prezentēs jaunu mobilo lietotni "Digitālais velo maršruts", ko būs iespējams izmēģināt dabā, pēc konferences dodoties izbraukumā ar velosipēdiem pa krustpunktu velosistēmu Kuldīgas novadā, kā arī nākamajā dienā Kuldīgas velofestivālā.

Konferencē tiks ziņots arī par jaunākajām tehnoloģijām velotūrismā un velosipēdu ražošanā, kā arī attīstības tendencēm un inovācijām pasaulē. Velofestivāla laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar modernākajiem elektro-kalnriteņu modeļiem.

Plašāka informācija par konferences programmu, lektoriem un tēmām pieejama mājas lapā "Velokuldiga.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)