Banner 980x90

Kuldīgā notiks Uzņēmēju diena lauksaimniekiem

Ventspils, 17.marts, LETA. Kuldīgas novada pašvaldība 7.aprīlī organizēs Uzņēmēju dienu lauksaimniekiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Uzņēmēju dienā ar novada uzņēmējiem tiksies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), lai diskutētu par lauksaimniekus interesējošām tēmām, piemēram, par zaļināšanas prasībām, kas jāievēro platībmaksājumu pieteicējiem 2018.gadā, par Eiropas Savienības fondu atbalstu, par elektrības pieslēgumiem ražošanas ēkās nākotnē, par Āfrikas cūku mēra izplatīšanās draudiem un citām tēmām.

Par Lauku atbalsta dienesta (LAD) aktualitātēm pasākumā informēs LAD direktore Anna Vītola–Helviga. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis sniegs informāciju par lauksaimniecības nozīmīgajām nozarēm LLKC skatījumā, savukārt LLKC Kuldīgas biroja vadītāja Daiga Mellere informēs par plānotajām apmācībām un semināriem lauksaimniekiem un lauksaimniecības produkcijas ražotājiem.

Pasākuma aicināta piedalīties arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniece Dace Pelēkā, lai informētu par aktualitātēm nodokļu administrēšanā, piemēram, par reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu graudaugu un tehnisko kultūru piegādēm un PVN pārmaksu atmaksu un par gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību.

Pasākuma noslēgumā enerģētikas konsultants Dainis Treijs sniegs informāciju par enerģijas taupīšanu zemnieku saimniecībās.

Pasākums norisināsies no plkt.10 līdz 15 Kuldīgas Mākslas namā. Visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī VID speciālistu individuālās konsultācijas.

Pieteikšanās pasākumam notiks līdz 3.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)