Banner 980x90

Kuldīgā notiks sarunu pēcpusdiena par Kuldīgas teātra dzīves vēsturi

Ventspils, 15.nov., LETA. Par godu leģendārā režisora Eduarda Smiļģa jubilejas nedēļai piektdien, 24.novembrī, plkst.17 Kuldīgas novada muzejā norisināsies sarunu pēcpusdiena par Kuldīgas teātra dzīves vēsturi, aģentūru LETA informēja muzejā.

Pasākumu cikla "Kā tur īsti bija..?" sarunas pēcpusdienas tēma šoreiz būs teātra dzīves vēsture Kuldīgā.

Kuldīgā vienmēr ir godāta un cienīta teātra māksla. 11 sezonas no 1922.gada līdz 1933.gadam Kuldīgā izrādes iestudēja Kuldīgas latviešu teātris, kurā darbojās trīs vai četri profesionāli aktieri un brīvprātīgie. Padomju gados attīstījās amatierteātra studiju kustība, kas ar saviem uzvedumiem iepriecināja Kuldīgas rajona iedzīvotājus un piedalījās republikas skatēs. Arī mūsdienās kuldīdznieki iecienījuši teātra izrādes, skaidroja muzejā.

"Kā tur īsti bija?" ir pasākumu cikls par atsevišķu vietu un notikumu vēsturi Kuldīgā un novadā. Turpinot vēsturiskos piedzīvojumu stāstus, pētnieki un vēstures interesenti reizi mēnesī tiek aicināti uz atmiņu pēcpusdienām, lai pie tējas tases klausītos, stāstītu un atcerētos.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)