Banner 980x90

Kuldīgā notiks informatīvs seminārs par tuberkulozi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Piektdien, 18.martā, plkst.10.00 Vispasaules tuberkulozes dienas ietvaros Kuldīgas novada p/a ''Sociālais dienests'' telpās, Dzirnavu ielā 9, norisināsies informatīvs seminārs ''Tuberkuloze – patiesība un mīti''.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvji, seminārā tiks skatītas šādas tēmas:

* kas ir tuberkuloze;
* kā tuberkuloze izplatās;
* kā norit tuberkulozes ārstēšana Latvijā;
* kā sevi pasargāt no inficēšanās riska, u.c.

Semināru vadīs Dienas centra atkarīgām personām un personām, kas atgriezušās no ieslodzījuma vietām, vadītāja, sociālā rehabilitētāja Lelde Rozevska.

Kopš 1982.gada katru gadu 24.martā pasaulē atzīmē Pasaules tuberkulozes dienu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību un veicinātu zināšanas par tuberkulozes profilakses pasākumiem, savlaicīgu atklāšanu un ārstēšanas iespējām.

Latvijas Tuberkulozes fonda dibinātājs Jānis Leimans  atzīst un uzsver:  "No inficēšanās ar tuberkulozi un riska saslimt ar to nav pasargāts neviens – kā bagāts, tā nabags! Tuberkuloze ir ārstējama infekcijas slimība, kas mūsu valstī – Latvijā tiek veikta bez maksas. Latvijas Tuberkulozes fonds ar savu darbu apmācības jomā sabiedrības izglītošanā, starptautiskā sadarbībā atbalsta un risina tuberkulozes apkarošanu mūsu valstī un aiz tās robežām. Uzvarēt tuberkulozi – šo "nāves kapteini" – mēs varēsim tikai kopīgiem spēkiem!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)