Banner 980x90

Kuldīgā notiks Ģimenes veselības diena

Ventspils, 9.apr., LETA. Sestdien, 14.aprīlī, no plkst.10 līdz 15 Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā notiks Ģimenes veselības diena, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Manēžā apmeklētājus pieņems dažādu specialitāšu ārsti. Būs iespēja apmeklēt svara kabinetu, izmērīt asinsspiedienu, noteikt holesterīna un cukura līmeni, veikt stresa un miegainības testu. Tāpat varēs pārbaudīt kaulu blīvumu, veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku un ādas dermoskopiju. Reģistrācija sāksies no plkst.10.30. Savukārt pediatru autobusā pēc iepriekšēja pieraksta bez maksas konsultēs bērnu acu ārsts un gastroenterologs. Pieraksts jāveic līdz 12.aprīlim, zvanot pa tālruni 29334403.

Pirmo reizi Veselības dienā tiks piedāvāta Feldenkraisa vingrošana - vienkāršas, bet iedarbīgas kustības mugurkaula veselībai - un smieklu jogas nodarbība. Daiļā dzimuma pārstāves aicinātas uz nodarbību, kurā tiks nostiprināta un tonizēta ķermeņa lejasdaļas muskulatūra. Savukārt uz TRX nodarbību aicināts ikviens interesents, kas vēlas iegūt muskuļu spēku, attīstīt lokanību un līdzsvaru un nodarbināt dziļo muskulatūru.

Plkst.11 ģimenes ar bērniem aicinātas doties pārgājienā – piedzīvojumā "5 soļi virs zemes". Savukārt pieaugušajiem plkst.12 tiks organizēts piecus kilometrus garš pārgājiens "Ceļš uz veselību", ko papildinās vingrojumi treneres Jeļenas Miezītes vadībā.

Plkst.13 sāksies darbnīca - lekcija "Kā nodzīvot līdz 120?", ko vadīs Kaspars Vendelis. Tajā varēs uzzināt noderīgu un praksē pielietojamu informāciju par miegu, uzturu, atslodzi, fiziskajām aktivitātēm, aukstuma un siltuma termoģenēzi, elpošanu, ilgdzīvošanu un citu ar veselību saistītu informāciju. Savukārt deju un kustību terapeite Lienīte Bebriša pasniegs semināru – nodarbību "Deju un kustību terapijas iespējas personības attīstībai un dzīves kvalitātes uzlabošanai".

Maziem un lieliem notiks arī dažādas radošas un praktiskas nodarbības, varēs iepazīt ārstniecisko kosmētiku un piedalīties citās aktivitātēs.

Labos laika apstākļos būs SUP dēļu prezentācija un izmēģinājumi Māras dīķī.

Ģimenes veselības dienu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada Sporta skolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)