Banner 980x90

Kuldīgā konfiscē pusotru miljonu nelegālo cigarešu

Ventspils, 2.nov., LETA. Kuldīgā aizturēti trīs vīrieši, pie kuriem atrastas vairāk nekā 1,5 miljoni nelegālo cigarešu, kas ir pēdējo gadu laikā lielākais konfiscētos nelegālo cigarešu apjoms Kurzemē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Aizdomās par nelegālo cigarešu nelikumīgo apriti oktobrī aizturēti trīs vīrieši, kuri dzimuši 1987., 1974. un 1945.gadā. Izmeklēšanas gaitā veikta virkne kratīšanu, un to rezultātā konfiscētas 1 500 170 dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī bez marķējuma. Nelegālo cigarešu pārvadāšanai izmantoti divi transportlīdzekļi.

Vienai no aizturētajām personām, kura agrāk jau bija nonākusi policijas redzeslokā, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221.panta 2. un 3.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lēšams, ka nodarītā zaudējuma summa nesamaksātos nodokļos un nodevās pārsniedz 100 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)