Banner 980x90

Kuldīga iegūst 1.vietu "Latvijas e-indeksa" lielo novadu kategorijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kuldīgas novada pašvaldība ieguvusi 1.vietu ''Latvijas e-indeksa'' lielo novadu kategorijā, saņemot diplomu par īpašiem nopelniem Latvijas publiskās pārvaldes darba digitalizācijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļa, Kuldīgas novada pašvaldība ir mūsdienīga pašvaldība un cenšas darīt visu, lai tā būtu e-vidē un lai e-vide būtu pieejama novada iedzīvotājiem, teic Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. Jebkurš iedzīvotājs iesniegumu pašvaldībai var iesniegt elektroniski. Arī pašvaldības vadītāja ir iedzīvotājiem viegli sasniedzama e-vidē. Senioriem un tiem iedzīvotājiem, kuriem tik raiti nevedas ar jauno tehnoloģiju lietošanu, tās apgūt palīdz Kuldīgas Galvenās bibliotēkas speciālisti. "Prieks par saņemto novērtējumu! Tā ir papildu motivācija pašvaldībai vēl vairāk strādāt un domāt par e-vidi," pauž Bērziņa. Viņa pateicas pašvaldības speciālistiem par ieguldīto darbu, kas nu novērtēts arī Latvijas mērogā.

Pētījums "Latvijas e-indekss" norisinājās otro reizi. Tajā veikts pašvaldību un valsts iestāžu e-vides un digitālās attīstības izvērtējums, piedaloties visām 119 pašvaldībām un 102 valsts iestādēm. Mērījums ļauj ne vien iepazīt vispārējo situāciju valstī un salīdzināt sevi ar citām kaimiņu vai līdzvērtīgām pašvaldībām, bet arī sekot līdzi pašvaldības attīstībai.

Uzvarētāji tika noteikti, veicot pašvaldību un valsts iestāžu aptaujas, kur tik vērtēti tādi faktori kā e-vides infrastruktūra, interneta resursu popularitāte un cilvēku prasmes, e-pārvalde un drošība (pašvaldību mērījumā) un efektīva iestādes iekšējo procesu organizācija, efektīva starpiestāžu sadarbība, efektīva dokumentu aprite, efektīva pakalpojumu sniegšana, efektīva sabiedrības iesaistīšana (valsts iestāžu aptaujā).

"Latvijas e-indekss" partnerības iniciatīvu 2014.gadā uzsāka Lattelecom sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un nozaru speciālistiem - Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Lattelecom kopā ar nozares ekspertiem īsteno pašvaldību, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija – valsts iestāžu mērījumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)