Banner 980x90

Kuldīgā aicinās iedzīvotājus uzlabot digitālās prasmes

Ventspils, 8.marts, LETA. No 19.marta līdz 23.martam Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā un Mākslas namā norisināsies "Digitālā nedēļa", kuras laikā iedzīvotāji aicināti pilnveidot savas digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Tiks piedāvāti arī dažādi bezmaksas semināri, apmācības un lekcijas. "Digitālās nedēļas" laikā bibliotēka piedāvās iedzīvotājiem un uzņēmējiem iespēju klātienē iepazīt un izmēģināt valsts e-pakalpojumu klāstu.

19.martā pllst.13.30 bibliotēkas otrajā stāvā notiks Zāļu valsts aģentūras organizēts pasākums "Kā nepārmaksāt par zālēm?".

19.martā no plkst.10 līdz 12 iedzīvotāji aicināti piedalīties "Swedbank" internetbankas apmācībās iedzīvotājiem bez datorprasmēm, savukārt 22.martā no plkst.10 līdz 12 notiks apmācības tiem, kuriem jau ir datorlietošanas prasmes.

21.martā Kuldīgas Mākslas namā notiks pasākums "Uzņēmēju digitālā diena", uz kuru aicināti Kuldīgas novada uzņēmēji, mikro komersanti, pašnodarbinātie un citi interesenti. Plkst.11.30 notiks Valsts darba inspekcijas vadītais seminārs "OiRA – interaktīvs rīks darba vides risku novērtēšanai mazo uzņēmumu darba devējiem". Tā laikā būs iespēja arī praktiski apgūt darba risku novērtēšanas rīku speciālistu pavadībā ar savu personīgo datoru vai izmantojot bibliotēkā pieejamos datorus. Plkst.13 notiks Patentu valdes vadīta lekcija "Rūpnieciskā īpašuma aizsardzība. Informācijas avoti", kurā varēs uzzināt, kā aizsargāt savu intelektuālo īpašumu. Plkst.14.30 Uzņēmumu reģistrs lekcijā "E-pakalpojumi uzņēmēju ikdienas vajadzībām" informēs par tīmekļa vietnē pieejamiem rīkiem uzņēmēju vajadzībām. Plkst.15.30 notiks SIA "Datorzinību centrs" vadītā informatīvā prezentācija par Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātē realizēto apmācību projektu "Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju attīstībai un darbinieku izaugsmei". Plkst.16 SIA "Datorzinību centrs" rīkos informatīvi izglītojošu lekciju "Digitālā darba vide darbinieku ikdienas produktivitātes veicināšanai". Semināra mērķis ir informēt jaunos un topošos uzņēmējus par dažādām atbalsta iespējām mazai un vidējai uzņēmējdarbībai.

22.martā no plkst.10 līdz 14 bibliotēkā visiem interesentiem no būs iespēja iegūt informāciju un konsultācijas par datortehnoloģijām, bet 23.martā no plkst.12 varēs pildīt tiešsaistes digitālo prasmju testus un piedalīties konkursos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)