Banner 980x90

Izsludināts metu konkurss brīvības cīnītājiem veltīta vides objekta izveidei Kuldīgā

Ventspils, 14.marts, LETA. Kuldīgas novada pašvaldība izsludinājusi metu konkursu vides objekta "Brīvības cīnītājiem" izveidei Kuldīgā, Liepājas ielā 39.

Kā aģentūrai LETA skaidroja pašvaldībā, ar iniciatīvu veidot idejisku, brīvībai veltītu vides objektu pašvaldībā vērsušies Kuldīgas iedzīvotāji. Iecerēts, ka vides objekts nebūs saistīts ar vienu konkrētu laika posmu Latvijas atbrīvošanas cīņu vēsturē, bet ietvers sevī ideju par Latvijas brīvību, kuras dēļ arī kuldīdznieki ir cīnījušies dažādos laika posmos.

Vides objektu iecerēts izvietot Liepājas ielas skvērā. 1935.gada 12.maijā tur Latviešu veco strēlnieku biedrības Kuldīgas nodaļa ielika pamatakmeni piemineklim par Latvijas brīvību kritušajiem karavīriem. Pamatakmens saglabājies līdz mūsdienām, taču pats piemineklis tā arī netika izveidots.

Piedāvājumi metu konkursā iesniedzami Kuldīgas novada pašvaldībā līdz 11.maija plkst.13. Iesniegtos darbus izvērtēs konkursa žūrijas komisija, kurā darbosies Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam"), Kuldīgas novada pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītāja Jana Jākobsone, arhitekte Zaiga Gaile, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības katedras vadītājs Bruno Strautiņš, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis un Kuldīgas iedzīvotājs Juris Purviņš, kurš ir viens no iniciatīvas autoriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)