Banner 980x90

Dāvja Ikaunieka gūti vārti palīdz "Vysočina" cīnīties neizšķirti Čehijas čempionāta spēlē

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Pagājušās sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Ikaunieks Čehijas čempionāta trešās kārtas spēlē svētdien guva vārtus, bet viņa pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Prāgas "Slavia" futbolistiem.

Kuldīdzniekam šie bija jau otrie vārti Čehijas čempionātā, bet pirmos viņš guva pret pērnās sezonas čempioni Plzeņas "Viktoria".

Ikaunieks mača rezultātu atklāja jau spēles septītajā minūtē, kad Mihala Rabušica soda laukumā izdarīto piespēli latvieša virzienā pāradresēja Ekvadoras uzbrucējs Augusto Batioja. Ikaunieks saņēma bumbu tieši vārtu priekšā un pārspēja pretinieku vārtsargu.

Tiesa, otrā puslaika sākumā "Vysočina" zaudēja vārtus, kad precīzs bija pretinieku uzbrucējs Džino van Kessels. Turpinājumā pretinieki nerealizēja "pendeli", bet arī Jihlavas komandas uzbrukumi noslēdzās nesekmīgi, tādējādi komandas cīņu noslēdza ar neizšķirtu 1:1 uz rezultāta tablo.

Ikaunieks maču sāka starta vienpadsmitniekā un laukumā bija visas 90 minūtes.

Ar diviem punktiem trīs spēlēs "Vysočina" kopvērtējuma tabulā atrodama 13.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Ikaunieks virslīgā, pārstāvot čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītās līgā, bet šosezon Latvijas čempionātā viņš izpildīja piecus precīzus sitienus.

Jūnija sākumā Dāvis Ikaunieks debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, turklāt šajā mačā ar Igauniju viņš laukumā devās, nomainot savu jaunāko brāli Jāni.

Iepriekšējā sezonā "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām. Pagājušajā sezonā Čehijas čempionātā spēlēja arī citi Latvijas futbolisti Kaspars Gorkšs, Valērijs Šabala un Renārs Rode, kuri karjeras turpina Latvijā, Slovākijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)