Banner 980x90

Ceļu uzturētāji: Uz grants autoceļiem visos reģionos iestājies šķīdonis

Rīga, 13.marts, LETA. Uz grants autoceļiem visos Latvijas reģionos ir iestājies šķīdonis, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, skaidro LVC, pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās.

Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Kā uzsver LVC, transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.

Jau patlaban transporta masas ierobežojumi ir ieviesti uz daudziem autoceļiem:

vietējā autoceļa Jēkabpils - Dignāja - Ilūkste (V783) posmā no Lašiem līdz Vandāniem (4,4.-26,8.km);

vietējā autoceļa Zīlāni - Galvānkalns (V825) posmā no Zīlāniem visā garumā (0,6.-14.km);

vietējā autoceļa Ķirbīši - Lauvas (V142);

vietējā autoceļa Baldone - Tome (V4);

vietējā autoceļa Pārbrauktuve - Birzgale (V1007);

vietējā autoceļa Druva - Birzgale - Valle (V995) posmā no krustojuma ar valsts vietējo ceļu Enkurnieki - Birzgale (V979) līdz Vallei (6.-19,675.km);

vietējā autoceļa Ogre - Rembate (V967);

vietējā autoceļa Ciemupe - Ogresgals (V982);

vietējā autoceļa Basi - Apriķi (V1265) posmā no Basiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Adze - Gudenieki - Ēdole (V1264) (0.-8,4.km);

vietējā autoceļa Ēdole - Priedulāji (V1268);

vietējā autoceļa Vecais Suitu ceļš (V1279) posmā no krustojuma ar reģionālo autoceļu Kuldīga - Alsunga - Jūrkalne (P119) ar vietējā autoceļa Īvande - Vecais Suitu ceļš (V1292) (0.-5,4.km);

vietējā autoceļa Ķikuri - Alsunga (V1289) posmā no krustojuma ar vietējo autoceļu Kuldīga - Basi (V1290) līdz Alsungai (12,9.-25.km);

reģionālā autoceļa Bauska - Linde (P88) posmā no Vecumniekiem līdz krustojumam ar valsts vietējo ceļu Druva - Birzgale - Valle (V995) (28,3.-46,75.km).

LVC apgalvo, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis un atguvis nestspēju.

LVC atgādina, ka atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē LVC reģionālo nodaļu speciālisti sadarbībā ar Valsts policiju. Šķīdonī bez ierobežojumiem atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Tikmēr braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši. Braukšana pa vietējās nozīmes autoceļiem apgrūtināta Vidzemē un Latgalē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)