Banner 980x90

Barikāžu atceres pasākumā Kuldīgā varēs apskatīt pasta ēkas aizsargāšanai izmantoto smago tehniku

Ventspils, 9.janv., LETA. Kuldīgā 20.janvārī notiks 1991.gada janvāra barikāžu atceres pasākums, kurā varēs arī apskatīt savulaik pasta ēkas aizsargāšanai izmantoto smago tehniku, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Pasākums norisināsies no plkst.17 Liepājas ielā, pie pasta ēkas, kas bija barikāžu norises vieta Kuldīgā. Tur 1991.gada janvārī pulcējās kuldīdznieki, ceļot barikādes, novietojot lieljaudas tehniku un betona bluķus, lai aizsargātu pasta ēku.

Pasākuma vieta vizuāli tiks pielīdzināta tā laika notikumiem un atmosfērai, lai radītu barikāžu klātesamību un raisītu apmeklētājos tās sajūtas un emocijas, ko tolaik piedzīvoja barikāžu dalībnieki, skaidroja pašvaldībā.

Plkst.18 uzrunas teiks Kuldīgas novada pašvaldības un Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona pārstāvji. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt atmiņu stāstus, baudīt muzikālus priekšnesumus un redzēt smago tehniku, kāda barikāžu laikā atradās Liepājas ielā, kā arī sasildīties pie ugunskura, baudot siltu tēju vai zupu. Apmeklētājiem būs iespēja kopā ar Kuldīgas 58.skautu vienību pašiem uzcept maizi uz ugunskura.

Pasākumu organizē Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljonu, Kuldīgas novada muzeju, Andri Grīnvaldu un Kuldīgas 58.skautu vienību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)