Banner 980x90

"Augstsprieguma tīkla" un "Sadales tīkla" jaunatklātā apakšstacija "Skrunda" nodrošinās elektroapgādi vairāk nekā 4000 klientu

Rīga, 7.jūn., LETA. AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" piektdien atklātā apakšstacija "Skrunda" turpmāk nodrošinās elektroapgādi un elektrotīkla pieslēguma jaudu vairāk nekā 4000 klientu, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka līdz šim elektroenerģijas piegādi Skrundas novada un pilsētas iedzīvotājiem, kā arī Skrundas vidusskolai, attīrīšanas ietaisēm, Rudbāržu internātskolai - rehabilitācijas centram nodrošināja 1966.gadā izbūvētā 110/20 kV apakšstacija "Rudbārži". Jaunās apakšstacijas izbūve bija rūpīgi pārdomāts projekts, kuras izbūve bija iespējama, pateicoties veiksmīgai "Sadales tīkls", "Augstsprieguma tīkls" un Skrundas novada pašvaldības sadarbībai un vēlmei veicināt pašvaldības attīstību. Jaunās 110/20 kV (kilovoltu) apakšstacijas "Skrunda" būvniecība sākās 2017.gadā.

Smirnova piebilda, ka Rudbāržu apakšstacija, kas līdz šim bija galvenais elektroenerģijas apgādes objekts Skrundas novadā, nepārtraukti darbojās 50 gadus un šajā laikā gan apakšstacijas ēka, gan tajā uzstādītās iekārtas bija fiziski un morāli novecojušas. Līdz ar apakšstacijas "Skrunda" izbūvi ir mainījies elektrotīkla izvietojums, palielinājusies pieļaujamā elektrotīkla slodze un par 23 kilometriem samazinājies vidējā sprieguma 20 kV gaisvadu līniju garums, kas "Sadales tīkls" jāuztur un jāatjauno. Jaunā apakšstacija ir sākusi savu darbu, savukārt nokalpojusī apakšstacija "Rudbārži" šā gada laikā tiks demontēta.

Apakšstacijai "Skrunda" pieslēgtā vidējā sprieguma elektrotīkla kopgarums ir 409 kilometri un no apakšstacijas elektroenerģijas piegāde tiek nodrošināta 4325 pieslēgumiem. Kopumā Skrundas apakšstacijas izbūvē "Sadales tīkls" ieguldīja 2,5 miljonus eiro. Apakšstacijas darbus veica pilnsabiedrība "Merks Merko Infra".

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)