Banner 980x90

AT negroza notiesājošo spriedumu Kuldīgas pašvaldības policijas priekšnieka lietā par pilnvaru pārsniegšanu

Ventspils, 13.jūn., LETA. Augstākā tiesa (AT) atstājusi negrozītu Kurzemes apgabaltiesas notiesājošo spriedumu lietā pret Kuldīgas Pašvaldības policijas priekšnieku Rinaldu Gūtpelcu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu - pārmērīga elektrošoka lietošanu pret kādu vīrieti, aģentūru LETA informēja AT pārstāve Baiba Kataja.

AT noraidījusi Gūtpelca advokāta Saulveža Vārpiņa kasācijas sūdzību. AT lēmums nav pārsūdzams, un notiesājošais spriedums ir stājies spēkā.

Kurzemes apgabaltiesa, apelācijas instancē skatot dienesta pilnvaru pārsniegšanā apsūdzētā Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieka krimināllietu, šī gada 19.februārī atstāja negrozītu Liepājas tiesas (tagadējās Kurzemes rajona tiesas) notiesājošo spriedumu, ar kuru Gūtpelcs atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 317.panta 2.daļas par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tas saistīts ar vardarbību vai ar vardarbības piedraudējumu. Tiesas spriedums paredz sodīt pašvaldības policijas priekšnieku ar 200 stundām piespiedu sabiedriskā darba, kā arī atņemt tiesības uz diviem gadiem ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu, uzraudzības, kontroles, izmeklēšanas un sodīšanas funkciju realizēšanu. Gūtpelcs spriedumu pārsūdzēja, jo savu vainu neatzīst un šo kriminālprocesu dēvē par safabricētu.

Šodien plkst.15 Gūtpelcs Kuldīgas novada domes mazajā zālē rīkos preses konferenci, kurā informēs žurnālistus par savu turpmāko rīcību.

Gūtpelcs iepriekš pieļāva iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, uzskatot, ka ir pārkāptas viņa tiesības uz aizstāvību.

Kā savā paskaidrojumā Kuldīgas novada pašvaldībai norādījis pašvaldības policijas priekšnieks, 2012.gada beigās, pildot darba pienākumus, viņš pie Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas aizturējis iereibušu vīrieti, kurš mazgadīgu personu priekšā veicis netiklas darbības, atkailinot dzimumorgānus. Kriminālprocesā par minētajām darbībām Gūtpelcs bijis liecinieks. Pamatojoties uz vīrieša advokātes iesniegumu, pret Gūtpelcu tika ierosināta krimināllieta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Apsūdzībā apgalvots, ka pašvaldības policijas priekšnieks esot pielietojis elektrošoku pret minēto vīrieti pašvaldības policijas telpās, kur, kā uzsver pašvaldība, notiek nepārtraukta videonovērošana un kur vīrietis esot ieradies skaidroties dienu pirms tiesas sēdes. Kuldīgas novada pašvaldība, atsaucoties uz lietas materiāliem, norāda, ka dienā, kad saskaņā ar apsūdzību Gūtpelcs pret viņu it kā pielietojis elektrošoku, vīrietim konstatēts alkohola reibums - 2,91 promile.

Gūtpelcs Kuldīgas novada Pašvaldības policijas priekšnieka amatā stājās 2010.gada augustā. Savulaik viņš strādāja Valsts policijā, pildot Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektora pienākumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)