Banner 980x90

Ar pavasara palu šovu un "lidojošām zivīm" Kuldīgā atklās tūrisma sezonu

Ventspils, 18.apr., LETA. Nākamsestdien, 29.aprīlī, Kuldīgā ar pavasara palu šovu "Lido zivis Kuldīgā" tiks atklāta vasaras tūrisma sezona, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šāds pasākums Kuldīgā ik gadu tiek rīkots par godu "lidojošajām zivīm" - vimbām, kas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot un pārvarot mutuļojošo Ventas rumbu - Eiropas platāko ūdenskritumu.

Pasākuma dienā jau no plkst.10 Liepājas, Pils un Kalna ielā, kā arī Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Kuldīgas filiāles sētā darbosies pavasara tirdziņš, kurā būs iegādājamas gan ēdamas, gan dzīvē un saimniecībā noderīgas preces.

"Lidošo zivju" svētkus plkst.11.15 ieskandinās grupa "Melo M" ar programmu "Ūdens mūzika", kā arī citi dziedātāji un dejotāji. Pilsētas dārzā varēs mieloties ar zivju gardumiem un novada muzeja saimnieču sarūpēto zivju zupu, iesaistīties suši darbnīcā un zivju tirdziņā iegādāties zivis.

Tiem, kuri tīko uzzināt ko vairāk par apkārtējo vidi, būs iespēja apmeklēt vides izziņas piestātni, kur varēs izpētīt, kāpēc zivis negrimst, iepazīt ūdensputnus, eksperimentēt ar sauso ledu, veikt šifrētus uzdevumus un atrast citas nodarbes. Savukārt tūristu vilinātāji iepazīstinās ar jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem, atrakcijām un laivu braucienu pa Ventu. Drosmi, veiklību un nervus varēs pārbaudīt vairākās atrakcijās - "Skautu gravā", "Zivjblieznī" un "Skrejzivju renē". Būs pieejama "Pludiņa un āķīša taka", "Lidojošo pārsteigumu grava", smilšu kino, radošās darbnīcas, ūdensbumbas un citas izklaides.

Kuldīgā būs apskatāma divvietīga F2 sporta laiva un darbosies ūdenssacīkšu stimulators, kurā varēs izjust pilota azartu trasē.

Tie, kuriem patīk stāstīt un klausīties stāstus, varēs doties uz 11.Kurzemes stāstnieku festivālu "Ziv zup" pie Kurzemes kultūras mantojuma centra "Kūrava", lai ieklausītos ticējumos, mīklās, Latvijas piļu un muižu leģendās, teikās un pasakās. Pēcpusdienā mēli ielocīt varēs arī skatītāji, par to balvā saņemot kūpošas zivju zupas šķīvi.

Plkst.14 Kuldīgas novada muzejā notiks Andreja Ameļkoviča gleznu izstādes "Atbalss" atklāšana.

Pēc tirdziņa un izklaidēm mūzikas cienītāji aicināti uz diviem koncertiem Svētās Katrīnas baznīcā – plkst.15 muzicēs E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas koris "Cantus" un Valmieras mūzikas skolas koris "SolLaRe", bet plkst 16.30 koncertā "Ziemeļu sāga" operdziedātāja Evija Martinsone, pianists Aldis Liepiņš un čellists Ivars Bezprozvanovs izpildīs zviedru, norvēģu un somu tautas dziesmas, Ūles Bulla, Edvarda Grīga un Žana Sibeniusa radītās melodijas un grupas "ABBA" hitus. Programmu bagātinās stāstniece Karina Bērziņa.

Plkst.22.30 uz brīvdabas kino sezonas atklāšanu aicinās "Goldingen Knight Cinema", izrādot animācijas filmu "Mēness sargs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)