Banner 980x90

Ar Baltijas pirmizrādi filmai "Visam ir cena" Kuldīgā atklās ikgadējo Dizaina filmu festivālu

Rīga, 3.aug., LETA. Kuldīgas Mākslinieku rezidencē šodien plkst.19 ar Baltijas pirmizrādi režisora Nataniela Kāna filmai "Visam ir cena" tiks atklāts ikgadējais Dizaina filmu festivāls, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāvis Māris Prombergs.

Kāns, pētot laikmetīgās mākslas pasaules labirintus, filmas tapšanas laikā pētījis mākslu un māksliniecisko radošumu produktu un pakalpojumu laikmetā. "Filma cenšas dinamiskiem un intriģējošiem paņēmieniem atsegt mīklaino pasauli un noskaidrot, vai mēs piedzīvojam mākslas krīzi laikā, kad tā ir kļuvusi drīzāk par elitāru šovu," kinolenti aprakstīja Prombergs.

Programmas turpinājumā turpat Mākslinieku rezidencē plkst.21 būs skatāma Kannu kinofestivālā godalgota filma "Sejas, ciemi", kurā iemūžināts slavenās kinorežisores Anjēzes Vardas un fotogrāfa "JR" ceļojums pa maziem ciemiem Francijā, lai sastaptu cilvēkus, fotografētu viņus un turpat mazpilsētas ielās vai lauka vidū izlīmētu palielinātos fotouzņēmumus.

Savukārt plkst.23 brīvdabas kinoteātrī "Goldingen Knight Cinema" tiks demonstrēta filma "Mauricio Katelāns: tūlīt būšu atpakaļ", kurā režisore Maura Akselroda iemūžinājusi mākslinieka Mauricio Katelāna provokatīvo karjeru, intervējot kuratorus, kolekcionārus, viedokļu līderus un bijušās draudzenes.

Pēc šodienas pēdējā seansa skatītāji tiks aicināti uz vakara noslēguma pasākumu kafejnīcā "Rezidence Kafe Venta".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)