Banner 980x90

7 iemesli, kāpēc abonēt un lasīt žurnālus un avīzes

Internets ir kļuvis par nopietnu konkurentu drukātajai presei – žurnāliem un avīzēm. Tomēr situācija nav tik slikta, kā varētu šķist. Preses plaukti joprojām ir pilni, izvēle ir plaša. Arī preses abonements joprojām ir populāra izvēle. Jā, varbūt pārdošanas apjomi nedaudz mainījušies, bet tas izdevējiem ir tikai jauns izaicinājums – kā noturēt lasītāju interesi, kā piedāvāt saistošu saturu.

Preses abonements, starp citu, ir ļoti laba dāvana, jo žurnāli pieejami par visdažādākajām tēmām. Lasītāju ērtībai ir arī pieejama žurnālu abonēšana internetā. Interneta veikals "Lieliska Dāvana" piedāvā plašu izvēli, kā arī preses abonements jau tiks noformēts dāvanu kartes veidā.

Lai arī jūs iedvesmotu atgriezties pie drukātās preses valdzinājuma vai palikt tai uzticīgiem, esam apkopojuši, dažus iemeslus, kāpēc žurnālu un avīžu lasīšana ir noderīga ikvienam.

Saturīgs laika kavēklis jebkurā brīdi
Žurnāls vai avīze, gan mājās, gan ceļā vienmēr būs labs laika kavēklis. Tas neaizņem daudz vietas, ātri var atvērt un palasīt to, kas interesē, nolikt malā, vēlāk atkal palasīt. Tādā veidā var kavēt laiku jebkurā brīdī.

Lasīšanai nav vajadzīgs internets un ierīce
Lai gan internets mūsdienās pieejams visur, arī viedierīces un datori ir gandrīz katram, tomēr var būt situācijas, kad tas nav pieejams, tāpat arī visi cilvēki neizmanto internetu. Žurnāli un avīzes ir demokrātisks informācijas izplatīšanas veids, kas pieejams ikvienam. Avīze vai žurnāls maksā vienu vai dažus eiro, ko var atļauties arī tie, kuri nevar samaksāt par internetu, datoru vai citu ierīci.

Abonētie izdevumi paši "iekrīt" pastkastītē
Lai regulāri lasītu jaunāko informāciju, arī citu interesējošo saturu interneta vidē, tam jābūt ieradumam, bet ikdienas steigā tas var aizmirsties. Preses abonements ir labs risinājums, kā jaunāko un aktuālāko uzzināt regulāri, jo visi abonētie izdevumi tiks ielikti pastkastītē. Nebūs jādodas uz kiosku, jātērē tam savs laiks. 

Kvalitatīvs tekstuālais un vizuālais saturs
Piekritīsiet, ka interneta vidē ir ļoti daudz melīgas, nepatiesas un apšaubāmas informācijas, arī liels reklāmu īpatsvars. Tajā visā ātri var apmaldīties un novirzīties no tā, kas jūs patiešām interesēja. Lasot žurnālus un avīzes, no tā visa ir vieglāk izvairīties un koncentrēties tikai uz to saturu, kas ir aktuāls.


Iespēja izvēlēties savām interesēm atbilstošu žurnālu vai avīzi
Ja internetā lielākoties visa veida informācija ir vienā lielā katlā, tad žurnāli un avīzes parasti ir ar tematisku ievirzi, piemēram, sporta avīzes, kultūras izdevumi, zinātniskais saturs par vēsturi, arī bērniem un jauniešiem pielāgots saturs. Atlasot izdevumus, kas atbilst jūsu interesēm, var ietaupīt laiku, nav jāsastopas ar to, kas nav aktuāli. 

Žurnāli kļūst par daļu no mājas bibliotēkas, tos var lasīt atkārtoti
Labs žurnāls, kurā ir interesanti raksti, noderīga informācija, intervijas ar viedokļu līderiem, ir vērtība paši par sevi. Žurnāli kļūst par daļu no mājas bibliotēkas, tos var lasīt atkal pēc kāda laika, tie var stāvēt iestādēs uzgaidāmajā zonā kā laika kavēklis apmeklētājiem. Labs žurnāls nezaudē savu aktualitāti pēc nedēļas vai mēneša. 

Preses izdevumi rosina mazāk laika pavadīt pie viedierīcēm
Cīņa ar internetu un viedajiem ekrāniem ir aktuāla, it īpaši bērniem un jauniešiem. Vecāki izdarīs bērnam pakalpojumu, ja abonēs viņam kādu interesantu žurnālu, kas kaut uz mirkli atraus no digitālās vides.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)